Thursday, 8 September 2011

RoKOk MeLaYuKaN


gambo cadangan untuk letak di kotak rokok


rokok dan dunia memang tak dapat dipisahkan...
bile dah isap,susah nak lepas..makin di isap makin seronok...
zaman sekarang bukan laki je isap rokok,pompuan pun ramai isap 'rokok'..
advance betul...

sesiapa nak merokok bleh je..bebas
tapi,kalau dah merokok sila hormati orang yang tidak merokok
asap rokok tu kalau bleh jangan la duk tiup2 kat orang sebelah...
bleh timbulkan amarah orang lain...

bwah ni gua copy dari sini

Allah berfirman di dalam Surah al-Baqarah ayat 195- bermaksud:
‘Jangan kamu mencampak diri kamu kepada kebinasaan’.


Antara Fatwa merokok itu HARAM ialah:-

* Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Hal Ehwan Islam Malaysia kali ke 37 yang bersidang pada 23 Mac 1995 di Kuala Lumpur.

* Fatwa yang termasyur di seluruh dunia iaitu Al-Marhum Mufti Saudi, Syeikh Abdul Aziz bin Baaz


* Fatwa Al-Azhar terdahulu iaitu Syeikh Abdullah Al-Masyd (Ketua Lembaga Fatwa Azhar), Dr. Ahmad Umar Hashim (Naib Canselor Al-Azhar) dan lain lain.



memang susah nak tinggal aktiviti ni..
memang akan rasa bersalah bile ada fatwa macam ni..
so atas diri masing-masing
tepuk dada tanya hati..

27 comments:

Burung Hebat said...

simbol yang dalam gambo tu macam aq kenal..hahaha.
bleh mati pucuk ek merokok. :}

blog-tips-kurus said...

... dan tanya iman.. :)

Elyana Ahmad ツ said...

sgt menyampah dgn org yang tak tahu hormat org yg tak merokok.nak mati biar mati sorang2.jgn nak susahkan org lain dgn keseronakan sementara dorang tue.


emo nya komen nei.hakhak.

Fatin Farhana Binti Ramli said...

benci giler dengan perokok .. nak je bako orang yang merokok .. ingat macho ke ?? hanco ade la ..

Wadi AR said...

gua suke gile simbol tersebut. tepatt!

*rainyscream* said...

ehee. memang.girl pun ad yang dah isap rokok. diorg ni ckp apa2 pun tak guna jgk

Sya Cda said...

org ckp merokok spti cubaan membunuh diri.. bunuh diri, hukumnya??

Adylia Qarissa said...

orang merokok orang kaya....kaya duit..kaya penyakit..

Cikgu Tie said...

katakan tak nak pada rokok!

Bella Bell said...

aku paling tak suka bila tengok pompuan merokok.. :)

Hang Leo said...

Burung Hebat:hahaha..mata ko mgm tajam kan..simbol tu penyambung zuriat manusia..kalau layu,mcm ne nak ada zuriat,hihihi

Hang Leo said...

blog-tips-kurus:betoi tu..:)

Hang Leo said...

Elyana Ahmad ツ:emo jugak la..tp bese r tu luahan perasaan penghidu asap rokok..heheehe

Hang Leo said...

Fatin Farhana Binti Ramli: bako je..:)

Hang Leo said...

Wadi AR: gua pun tak sangka lu kenal itu simbol..tabik r..ke ada pengalaman.hahahha,men2 je :)

Hang Leo said...

*rainyscream*: itu bukan pompuan dah..betina namanya:) eh,kasar ke?errm,bior jela,heheh

Hang Leo said...

Sya Cda: hukumnya haram :)

Hang Leo said...

Adylia Qarissa: betoi,,mereka mmg la sgt kaya

Hang Leo said...

Cikgu Tie: dan juga pada asap rokok:)

Hang Leo said...

Bella Bell: saye pun same :)

Kak Dara said...

kak dara rasa,orang y isap rokok ni tak bleh buat pasangan idup..nti susahkan kite je plak..
btw,simbol lam gamba tu macam pelik je,hehehe..

Zul Fattah said...

haha.. mujurlah aku dah berhenti merokok.. tapi effect tu ada r bro.

Tulus Sweet said...

jiran org puasa, tapi takleh tinggal rokok..tah hape2lah puasanya

ade2mama said...

aku xmrokok!!!! :)
xde la tkot xidup ble start heeheh

SoutulMujahid said...

pompuan pun ramai isap 'rokok'
double meaning tu. sebab 'rokok', bukan rokok. hahahaha~

Web mdmk said...

DILARANG MEROKOK....

Eyra. said...

Bernas jugak idea ni. Kasik potonggg!! Harharhar!!