Friday, 16 September 2011

ROSMAH MANSUR BERTUDUNG

hai,
just simple entry...tengok gambo bawah ni


INI BUKAN PENYANYI K-POP  EK..


-korang kenal tak sape dalam gambo kat atas????sape tak kenal memang loser r...dia r wanita terkenal malaysia..tb kerajaan asyik tayang dia ni...slot ucapan hari raya khas untuk dia pun ada..eh,korang ni..dialah satu-satunya bini perdana menteri malaysia yang terkenal..howt2 gitu..macam retis plak dia ni..hehehe

-tak caye tengok la lam FB banyak page tentang dia...


ANTARA PAGE YANG SEMPAT AKU PRINTSCREEN

-entry ni seriously bukan untuk memalukan wanita ini,dan bukan jugak untuk mengangkat beliau..

-aku ada 1 permintaan untuk beliau sebagai rakyat malaysia iaitu aku nak tengok dia bertudung dan bagi aku permintaan aku tu tak keterlaluan dan masih relevan.




kenape aku nak macam tu???

-DIA NAK JADIK FLOM

dia pernah mengisytiharkan dirinya sebagai FLOM,first lady of malaysia..
first lady macam mana oi???..first lady ni orang bleh contohi,orang jadikan dia sebagai rujukan khasnya wanita...
korang taw rukun iman??(kalau yang bace blog aku ni bukan islam taw ke rukun iman??)...

ok2,senang citer buka balik buku sekolah rendah,tengok kulit buku bahagian belakang..kite tengok rukun negara,rukun tu negara kite yang buat yang taw...
nampak tak???

KEPERCAYAAN PADA TUHAN
petikan ayat wikipedia:
"Menyedari betapa pentingnya keteguhan pegangan anggota masyarakat terhadap ajaran agama masing-masing, prinsip ini telah dipilih sebagai prinsip pertama dalam Rukun Negara"

kite dalam negara islam,tak boleh kah seorang wanita yang duduk di sebelah perdana menteri malaysia menunjukkan contoh yang baik pada rakyatnye dengan memakai tudung...

ISTERI PERDANA MENTERI TURKI,(kalau tak silap la)
COMEL KAN PAKAI TUDUNG





asal aku nak sibuk2 sangat pasal tudung dia tu...kubur masing-masing kan?
memang la kubur masing-masing tapi yang tukang kebumikan dia,bukan dia sendiri ...pastu nanti nak kena duk tadah mata tengok siarang langsung pengebumian mayat dia lagi kat tb,hihihi

kan dalam paper-paper kerajaan duk bising ramai rakyat tidak patriotik sebab tak kibarkan jalur gemilang time bulan ogos ari tu,
hah!! sekarang aku nak patriotik r ni nak prove kan yang rukun negara yang pertama tu perlu negara laksanakan betul2...bukan just atas kertas je..jadikan negara betul2 islam..percaye pada tuhan serta apa yang di suruh-NYA..
bukan buat acuh tak acuh je

sekian terima kasih





note:aku ingatkan short entry je,tapi macam tak short pun..=="





28 comments:

kH@!R ^_^ said...

btol3..sy skg 100%..
name un ktue wanita...msti jd pnduan x kira islam @ bkn islam...

Green Apple said...

alhamdulillah jika dia bertudung. Menutup aurat. Lagi nampak manis..

eszyamin said...

ntah rmbut mengerbang cmtu,ingt lawa sgt..doakan je yg trbaik..

NadiRah said...

hehehe...ingt ada gmbr dia bertudung...uhuk3

EyqaLuvender said...

kte pon ingt ade gmbr die kai tudung...hehe...
doakn ajela....:)

amranaiman said...

rosmah oh rosmah:P

bella luna said...

uhukz2,ingatkan die dah pakai tudung tadi,emm,doa2kan je lah,.

cik Es ღ said...

hahaha! tak dapat hidayah lagi tu-

sama- sama doakan dia ;P

Az-Zahra Fauzee said...

adoyai, ingtkn tol2 pakai tudung.. huhu~

ArulchelseA said...

mana bleh tgur..kih kih kih..

RaiHana Rai said...

mmg stuju aa.. :)

Chempaka Sari said...

sokong!!!

Chempaka Sari said...

najib ni tak nasihat ke bini die...

Miss Lady Iena Nazir said...

aku ade banyak tudung yg boleh sedekah kat die. agak2 die nak x pemberian dr seorg rakyat yg hina dan dina ini? hukhukhuk...

aku hrp die dpt kikis sikit emas/berlian/batu permata dr cincin die dan jual untuk dapatkan duit untuk beli tudung.

semoga die sedar. Amin...

Princess Nusy said...

nice prmintaan..hehe..^^

kemang~ said...

ehhh bro !

kalo lihat kat gambo ko, macam ko ni ex-kmph.. ko fizik kan?

aku budak kelas dinie


kihkih..what a small world

aku bet ko mesti x kenal aku..aku duk blok A..

ade2mama said...

cm tu kew nk jdy ikutan???
kim slam jela heeheh

Kakzakie said...

Tudung sekarang baru berapa ringgit je dik. Kena tempah dulu yg harganya konfirm tak ada org lain pakai. Sedang diproses di kilang sekarang kot. Mesti yg punya permata berlian baru boleh matching...

Finaz Jaafar said...

hik..lame dah kut isu ni dperkatakan..tp dy chillex je bab2 tudung ni..mana tau satu hari nanti dia akan berubah kan.. =)

.imah. said...

this best broo. :P

Elie Lily said...

isu hangat sekarang eh.. :)

amir aizat said...

setujuuuu

akuzle said...

depa no komenlah psl tuh; iaitu rosmah seniri n najib pom. senyak ttipah..

✿cik tempe✿ said...

sangat setuju.. untungla dia, rai-ari masuk tv.oppsss :)

polskahackrew said...

first lady s.u.c.k.s.

reenapple said...

aku tak pernah suka dia.. =(

♥ MS ♥ said...

aku kan sebenarnya tak suka nak tipu.tak suka nak pura pura sebab aku tak nak jadi hipokrit. dan yang sebenarnya aku langsung tak pernah suka dekat dia. brrrrrrrrrrr. kalau boleh nak bako je tb bila tengok dia keluar tb -..-

roha said...

hmmm...semoga terbuka pintu hatinya untuk berhijrah ...