Thursday, 25 August 2011

LeLaKi AkAn CaKaP ...

LELAKI AKAN CAKAP:

Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: perghh,ciri-ciri wanita idaman ni

Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap:saje jela tu buat2 bisu supaya kite tegur dia


Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman ni..kesian dia
Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la huduh,perangai pun sama huduh



Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap: awak la heroin saya
Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…


Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: sama padan,sama lawa
Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian laki tu,confirm dah kena bomoh ni

Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta betul la mamat tu.
Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:memang patut pun kena reject

Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap:tinggi sifat kasih sayang,sejuk hati
Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi

Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: bagusnya,mesti tak mau gambo dia tersebar takut menimbulkan fitnah
Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar diri pun,buat berat memori kad aku je

Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….untung sape dapat buat bini ni
Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu.entah2 dah jampi serapah .

Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: jangan bimbang,saya akan berada di samping awak
Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! Gedik la

Kalau perempuan lawa post status kat Facebook kite
Lelaki akan kata:wow,heppy !!
Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email
Lelaki akan cakap: naik menyampah aku ngan minah ni,nak cari publisiti ler tu

Kalau perempuan lawa puji laki kacak
Lelaki akan cakap:wah,gembiranya aku
Kalau perempuan tak lawa puji laki kacak
Lelaki akan cakap:mesti nak menggoda tu,bajet aku termakan pujian tu




moral:
-jangan nilai seseorang berdasarkan luaran sahaja
-tiada orang yang sempurna,so jangan nak bajet sempurna depan semua orang..bersyukur ape yang ada

note:tak semestinya laki je cakap macam tu,coz pempuan pun ada jawab macam tu ..tu sebagai contoh jer,harap maklum

sumber:gogle

11 comments:

♥♥ arabella ♥♥ said...

haha...lawak2...laki pmpn akn ckp mcm tu kan...samee je=)

Yayan said...

semua org lebihkan luaran baru memikirkan hati .. memang dh adat dunia .. yang cantik dipandang tinggi seolah-olah yang hodoh tiada nilainya .. baik lelaki mahupun perempuan .. :)

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

aku sokong morang ko leo :)


p/s: law org cantik je laku, pmpuan yg hodoh xbleh kawen la hohoho..

gadis bunga said...

yang penting hati :))
lau bagi org lain tak lwa tpi bg kau sejuk jeh mata pndg dy , itu dah oke :))

nabila azmi said...

nak copy yer=)..zaman skg beginila..mmg kene byk sbr...

AdellFatihah said...

haha.iye ke pompuan pon mcm tu gak...
yg penting hati tu kena ikhlas..

amir aizat said...

nice lah! hahaha

Terbelog said...

same je semua
kalo semua nyer cantik

yang hodoh tak kawen la hehe

♥ MRS ZACKS ♥ said...

memang selalu trjadi bnda ni :) nice one ^^

aten qylah said...

haha,kelakar pulakk :D

rara aziz said...

uhh. tacink doh entry cemni. sbb....aku rase tak lawa pulok. hihi. :D