Wednesday, 13 July 2011

APAbila ANu TaK DaPAt Di CONtroL

Hai semua

korang pernah dengar ayat”haruan makan anak”???

klu x pernah, korang pernah dengar bapak “ratah” anak sendiri??...tak pernah jugak??...

ishh..senang citer dalam ayat ringkas lagi ialah sumbang mahram..

korang taw maksud sumbang mahram???

Ni aku ambik dari incik google

Pengertian sumbang mahram ialah perbuatan zina yang dilakukan oleh seseorang yang ada pertalian darah/nasab (keturunan) dengan mangsa

Sanggup ke korang buat seks ngan adik beradik sendiri?? Korang tengok adik beradik korang pun ada nafsu ke???Eeeuuuwww…geli sial..

Benda ni sebenarnya jarang di laporkan pada mana-mana pihak coz untuk menutup malu keluarga sendiri…besenyer yang kite dengar bapak “men” ngan anak,abang “men” ngan adik…aku rasa diorang ni bercadang nak tubuh pasukan bola kot nak tambah ramai-ramai zuriat..



Kalaulah dalam sesebuah keluarga tu pakai ikut suka hati je nak “rodok” mana-mana pun..alamak memang kucar kacir lah masyarakat kite..sebab tu lah islam x bagi kite buat benda gini..


Antara faktor aku dapat kenalpasti


1-kematian bini
-x taw nak salurkan ke mana kepuasan nafsu /”bil air” tertunggak.

2-adik berdik lelaki perempuan dibiarkan tidur sebilik
-sebab tu islam suh memisahkan tempat tidur anak laki ngan pempuan..

3-aurat dengan sesame ahli keluarga x dipatuhi..
-kite tetap ada batas aurat bersama mahram kite..so patuhi la ek

4-kegagalan isteri memenuhi kepuasan suami
-If isteri gagal puaskan nafsu suaminya,maka ia akan menyebabkan suami ambik jalan terdekat dengan gunakan anak untuk puaskan nafsu..kebanyakan si isteri ni taw ape suami dia buat dan taw benda tu salah tapi still tutup molot sebab malu dan takut suami “makan Luar”..








Aku Cuma beri peringatan kat kawan dan khususnya pada diri sendiri la…korang kena alert la apa berlaku lam family … Bukan ke sepatutnya ahli keluarga menjaga isi keluarga y lain..bukannya merosakkan keturunan…benda ni berlaku kerana manusia berkiblatkan nafsu semata-mata…


klu tengok benda2 gini berlaku…cepat2 la bertindak,supaya benda ni x berlaku lebih parah…dunia kite ni bukan mcm dulu2..skarang budak drjah 6 dah pandai pancut dalam..tahap advance budak zaman sekarang dengan zaman dulu jauh bezanya..

so,tepuk dada Tanya hati…




kamus remaja:
men= melakukan hubungan seks
rodok=melakukan penetration to vagina
bil air tertunggak=gersang
makan luar=mencari kepuasan nafsu di luar


20 comments:

azlizaasri said...

ayat simple tapi mendalam . folo you :)

neva eva cha walk alone said...

huiyo ! len sikit entri kali ni..hee siap ada kamus remaja :p

i'm ezza haniza said...

hahaha! siput babi!

SuzaDin said...

bil air tertunggak mmg xleh bla lh hahaha

iMBobo said...

betul tu! ini realiti masa kini..

http://imbobome.blogspot.com/2011/07/suka-tengok-porno.html

Ema Razali said...

aku mg takleh terime kalau ade kes mcm ni. serupa manusia takde agama!

ChiJajaT said...

like..

r.a.firdausi said...

btol bro.. realiti tue.. tapi part bil air tertunggak?? x bley bla.. hahaha..

Qistina Filzah said...

betol3..dasat sgt la gni...sepatutnyer ahli family nie saling melindungi

Zeeqa ~ Ajie said...

"Tepuk dada tanya hati" - nice quote :)

Sarah Mohd Saleh said...

perghhh tkt kot haruan makan anak..nsb bpk den xcenggitu...phewwww

siti suraya said...

apalah nak jadi dengan dunia masa kini . sungguh menyedihkan ~

N A N I said...

kes mcm ni mmg semua tak fikir baik buruk. nafsu dh mguasai.

kesian siput babi tu jadi mangsa. hehe

Ubey said...

dunia skrg. adoii. kt kg ak pn 3-4 kes cmni. x sdp dgr. sme family lak tu.

anisah roslan said...

biasa la..dunia akhir zaman

ciknabil-a said...

kah3! yg picx kartun babi tue x blh bla..

citer 'anu dalam botol pnh tgk?' hee..

man said...

apabila nafsu menguasai diri...

Asma Ahmad said...

bpak "men" ngn ank smpai brnak pinak pn da...

FarHANa aZwA said...

haha...kenyataan :D

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

org yg mcm 2 ptot kna potong je 'anu' dia br brakal huhuhu..