Thursday, 21 July 2011

PANggUNG bukaN BApaK ko PuNyeR !!!

Hai
sori lama tak update entry coz busy kerja…btw thanks kepada yang jenguk blog gua..nanti gua jejak balik ek
Sekarang nak citer pasal panggung wayang.
Korang pernah masuk panggung wayang? Sesiapa yang  pernah masuk tu mesti ada pengalaman tersendiri…hehehehe
Panggung wayang ni besenyer orang sedang bercinta la selalu pergi tapi golongan family ramai jugak kot tu pun bergantung pada ape yang ditayangkan ..
Sekarang aku nak citer perkara besenyer berlaku bile dah masuk wayang....walaupun tempat tu gelap,jangan pikir korang boleh buat sesuka ati ek..jangan buat tak taw kat persekitaran korang..sebab masing-masing bayar tiket..
So,layan.....


ETIKA DALAM WAYANG....


-MASUK AWAL


Korang try la masuk wayang awal-awal supaya dapat elak cacian dari penonton lain…bile korang dah masuk lewat confirm la ganggu orang nak tgok wayang…orang lain duk tengah feeling citer,korang duk lalu lintas kat depan.memang buatkan orang lain mencanak la

-SETKAN HP DALAM MOD SILENT


Hanya kerana ingin menunjukkan nada dering hp korang best ,orang lain bleh jadi serabut…sifat gampang membanggakan hp dalam wayang memag celake.

-JANGAN NAK JADI NARATOR TAK RASMI


Time orang tengok wayang akan ada golongan bangang  macam ni…citer tengah ditayang,dia sibuk citer ape berlaku lepas ni..bile buat macam tu,dia akan kaco tumpuan penonton lain…jenis budak bebal nak tunjuk lebih cerdik dari orang lain ler tu..

-JANGAN BAWAK ANAK PERGI WAYANG


Benda ni kadang-kadang orang terlepas pandang coz kanak-kanak besenyer akan menangis ,berlari-lari,menjerit lam wayang..so,jika agak-agak kanak-kanak yang korang bawak tu tak boleh nak kawal..bek tak payah masuk wayang..aku takut orang sumpah seranah  je
 
-CONTROL SUARA DAN GELAK

Ni sejenis lagi…kalau dah gelak tu nak terkeluar gusi..gelak kasi 1 wayang dengar suara dia..kadang-kadang benda tak kelakar pun..bleh lak sorang2 gelak kuat..mencapap betul…benda gini boleh menyebabkan buku lima atau buku lali singgah ke muka anda.
-JANGAN BEROMEN


LAKONAN SEMULA

Gua memang ada pengalaman la sal benda ni…hahahhah..bukan gua romen orang tau,tapi gua “ter”Nampak orang beromen lam wayang…perghh,tak hagak nak romen lam wayang..nampak benor terdesaknyer…aku bukan nak busy body sangat la,tapi dari awal aku duduk kat seat wayang,belum panas lagi bontot aku,diorang dah”panas badan”..if budak-budak bawah umur ternampak jugak,malu la wehhh.. kalau cina pergi mampus la..tapi gades bertudung beb..

27 comments:

diya said...

hahaa tak pernah lagi nampak org beromen dlm panggung. tapi ade skali tgok wayang (cite hantu) terkejut punye pasal, sy termelatah smbil marah hantu tu. ingat org blakang tak dengar, dorang gelakkk. malu jee =.=

asraf osman said...

ad skali,tgk cter lawak,ad sorg mamat gelak xhenti2..last2 skali suma dlm wyg tu gelak sebab mamat tu!bkn cter yg dok tyg tu!pe daaa;p

blog-tips-kurus said...

sungguh mengaibkan!
ada kawan cakap, baik tengok cd kat umah sebab nak elakkan kita berada di tempat orang2 goblok yang buat kerja terkutuk itu...

Amirul Aqiim said...

ad skali tu, aku tgk wyang ngan mmber.. pastu ada cina nie, enset dia bunyi.. x silent.. pastu dia bleh wat muka rilek je sembang kuat2 dlm pnggung wyang tu.. nak je aku lempang2 dia msa tu.. =.='

cicero said...

ak penah gak ternampak benda plg last tu! O_O;

bibi bibo said...

hahah , aku pnh nmpk org beromen kt cinema . ishhh ! spoil btl . =="

cik ifah said...

eyh eyh eyh. dah tuuu, panggung bapak sape punyeee?

se laagi, ade spesis yang suke suluh suluh gune lampu fon. die engat ade phone die sorang ade lampuu kot.
kang aku bwak lampu emergency hak gedabak suluh muke die baru taauuu

fatin hanani said...

hehe org mcm2 ragam..kita nak hlg pun mmg payh..depa kena la fkir sndri bnda2 ni...klu nak larg..bkn nak dgq

bantalbusukz said...

ag 1 klu de kes yg kentut a.k.a gas beracun dlm panggung camne?2 ag 1 bende yg pling xbleh dimaafkan...hahaha..

Sarah Mohd Saleh said...

hahahah.hampeh giler se dok beromen uh..asyukk.plus sakit giwe rage..org nak lyn wayg die lyn wayg die sndreyyy.

mimi fatin said...

suma kt ats ni btul... kcau je mood nk tgok wyg. lg 1, org yg suka tndg2 kerusi kita kt blkg. jeling skali, bru taw!

Fatin Farhana Binti Ramli said...

tau tak pe..yg x tahan tu tengok org be-romen betul-betul depan nate..oang tengah khusuk tgok..dengar suare-suare manje yang agak menjijikkan..yexxxsss...

i'm ezza haniza said...

wooooooooo...mcm2 tu!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

aiyyak, muda mudi tak sah klu tak jg kesopanan. huhu.
apapun selamat menonton wayang dengan aman dan damai:)

ChiJajaT said...

hahahaa...jat plk pnh p wyg dgn BF..dok brisan yg rmai owg dok...skali cina 2 jwab fon ckap dgaq stu pngung..pkwe jat dh bngang dah..hik2...

siti kektus said...

tang romen2 tu, tak pernah nampak dengan mata sendiri. tak nak tengok, buat malu je. hukhuk

cik wanie Lovela (CWL) said...

hahha .nampak owg melayu pulak wat mcm tu..agama totly islam...tp nk wat cmna...diaowg xtakut tuhan.......

Anastasia said...

hahahaa...! aku suka sangat wat panggung wayang cam panggung bapak aku dowh...! suka buat kacau kat panggung terutama bila citer yang aku beria-ia nak tengok hampeh mesti aku & keng kwn buat bising. kah kah kah..! *habit yang tak baik.. :D

lopas baca neh terfikir tak nak buat bising lagi tapi tgk la nnt mesti terjadi juga. haiyakk.. :D

syafiqakarim said...

haha situasi yg aku selalu jumpa.

Syamin Amira said...

Eeuwww. yes, I pernah nampak orang beromen dalam wayang.

And at the same time kena marah ngan mat salleh time tengok wayang at KLCC -____- Pfftt. HAHA.

Serioussly, ur writing is good & sempoi. Like it :) Thanks for visiting me.

N A T A S Y A ツ said...

nak bahase kan diri ape erk ?
'aku' mcm kurang ajar lak.
sye ?
tak kesah la.
saya penah tgk semue yg kat atas tu.
mmg gile2 la.
ape punye org la.
yg last tu ptt nye cari hotel, bukan gi panggung wayang !

Khairil said...

huhu...lama dah tak masuk wayang....

wan zuliyana [apel] said...

haritu aku tengok harry potter, perhh layan lah kan. dah la seat belakang sekali. tetibe ade pulak budak kecik dari belakang " ayah! "

biler pulak aku ade ank. biler pulak aku laki??! siud..huu
tu belum lg ngan adik dia yg asek menangis je. sumpah terganggu habis. huh

Sufi said...

haha..macam2..!

Chempaka Sari said...

gambar teRAKHIR : HAMPEH huhuhuhu

Yuyu Musa said...

hahaha..klo duk bising paling geram sekali..

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

jrg nk p tonton wyg...law ade cd kuar br tgok..tgok kat umah br best :)