Saturday, 16 July 2011

ReMAja POmpUAn NamPAk HeBAt APAbiLA.......

m



hai,
hari ni gua nak citer pasal apa yang ada pada pompuan menampakkan dia sangat hebat di mata lelaki...


-reti menjahit
nanti dah kahwin,suami suh jahitkan boxer yang koyak..tak kan nak suh jiran jahitkan plak..so,bile dah reti menjahit kan mudah
-mempunyai pelajaran tinggi
memang terbukti mahasiswa di universiti  majoritinya pompuan tapi ada je pompuan tak belajar tinggi atau ada ilmu tapi tak guna…sebab kat tempat aku ,time petang weekend  aku tengok diorang ni duk follow mat rempit ke hulur hilir..last sekali jadi habuan mat rempit.
 -taw seni pertahankan diri
Ape-ape berlaku kat pompuan nanti mudah nak pertahan diri,memang la kudrat seorang pompuan tak sekuat seorang lelaki tapi kalau pompuan belajar silat ke tomoi ke,sekurang-kurangnya pompuan akan taw cara yang lebih kreatif  dari sekadar menjerit meminta tolong.
-reti memasak
Ada je pompuan tak pandai masak alasan mereka ialah,nanti dah kawen belajar la..masalahnya ,yang dah kawen pun ada tak reti masak..pe cerita…klu dah kawen..tak kan si pompuan tak nak suami rasa air tangan masakan dia
-mempunyai lesen kereta/moto
Juga penting coz nak kemana-mana mudah..lesen kenderaan zaman sekarang sudah jadi keperluan bukan kehendak seperti zaman dulu
-reti siang ikan
Korang taw siang ikan macam mana??korang taw belah belakang macam mana?..sape tak taw tanya mak korang ..aku tanya sebab ada la sorang pelanggan datang kedai aku ari tu suh tolong siang ikan untuk dia sebab dia tak reti…alamak wei,malu la pompuan tak taw siang ikan tambah-tambah lagi dah kawen..
-tidak merokok
Pompuan sekarang pon dah terror merokok..siap merokok kat public lagi..bangga ke??
Bagi aku, pompuan merokok kat public ibarat pompuan melakukan “blowjob” dengan kuda depan orang ramai..malu la weh.
-kenal  jenis-jenis ikan dan sayur
Korang kenal jenis ikan dan sayur???  Dah dapat beza halia dan lengkuas ?? dah dapa beza kailan dan kangkung??....kalau ada still tak taw pergi Tanya mak korang ek..hehehehehe..
-setia pada pasangan
Pompuan zaman sekarang hebat belake…ramai yang setia..dan ramai jugak yang tak setia…sekarang perigi cari timba pun dah banyak..tu atas masing-masing..tapi bagi aku,pompuan yang setia memang tervaek la.
-ada sifat rajin
Pompuan memang di kaitkan dengan sifat rajin,..tapi tak semua macam tu..tempat tidur sendiri pun malas nak kemas..nak jugak suh bibit kemaskan.
-pandai jaga perut lelaki
Ni memang semua taw.."Nak Jaga laki,Jaga PERUTnyer"..hahaha..so pandai-pandai la supaya  takde laki yang "makan luar" nti



 



Actually,sume benda tu asas je…tapi time sekarang ni tak sume pempuan taw buat benda ni semua sebab bagi sesetengah pompuan  benda tu tak penting …tapi kalau pompuan taw buat sekurang-kurangnya 3 dari senarai atas pun dah ok la….SEMoga KAMooo jadi GAdes semasa yang Cemerlang ,hehhehe




MARIA OZAWA
 

49 comments:

Dududu said...

hehe tu la keje pompuan =="

Hang Leo said...

tu memang kerja pompuan tapi ada yang tak mau buat..hehehe

aMira~ said...

haha..byak kan keja org pompuan nie..omaigod! nak kne wat cek list nie..mane yang belom.kne cepat2 bg pro..teeeheee!

man said...

setiap kerja nie diberi ganjaran pahala oleh Allah Taala.

BUDAK BAIK said...
This comment has been removed by the author.
Sarah Mohd Saleh said...

hahaha..sume tuh betol2 tuh..t sengal gler lahh kalau pempuan xknal sayuran..adesss...
naseb lahh laki die klu pempuan tuh terer taekwando..lebam2 lahh klu btekak nt.hehe

Anastasia said...

Bole la buat sijil utk sume to tunjuk kat bakal husben. kekekeke..! :D

Ema Razali said...

Yeayy semua ema reti kecuali masak T____T hebat tak hebat ni? hahaha

adeeb khairudin said...

huhu. sume tu keje pompuan. bakal hby kene tolong skalik. huhu

ArulchelseA said...

masak tu pnting ..kih kihk ih..

lg satu jgn nak cun2 bila kluar je ..kat umah serabai..kih kih

wanhamiza said...

semua nak perfect. :S

kalau camtu ramailah ppuan jdi anak dara tua sobs

Hang Leo said...

aMira:hahaha..

Hang Leo said...

man:betul tu man:)

Hang Leo said...

Sarah Mohd Saleh:hhahah..ganz itu pompuan:)

Hang Leo said...

Anastasia:confirm husben letak lam frame la.aaahah

Hang Leo said...

Ema Razali:anda hebat!!! :)

Hang Leo said...

adeeb khairudin:memag pown..tapi kalau before kawen dah hebat..lepas kawen mmg legend la..hehehe

Hang Leo said...

ArulchelseA:betoi:)

Hang Leo said...

wanhamiza:mana ada macam tu..bace betul2..hheheh

Panggil aku Han said...

xsemua yg kita jumpa sesempurna seperti diatas...:)
klau jumpe mcm tu mmg best..huhu

epalpai said...

omg ! banyak ag yang takde nihh..adess -.-

ubi said...

nafsu lelaki(suami) pmpn kene jaga..ni pun aku rase perlu ade dlm list above pic ozawa..:p

anyss said...

yg lelaki plak, jgn tau menyakitkan aty pompuan je...dah dpt, hargai. tak semua org sempurna. yang penting, terima baik buruk pasangan. *ehh? tbe2 emo. HEHEHE :))

miss dynda said...

skurang2nye ade 3 ea? ok la tu dynda ade 6..ngeh3. dh lulus la ni :P

ishiko said...

nak yang serbaguna sajee...hehe

i'm ezza haniza said...

yee bangg, nak makan ape ?(praktis )

Adam Idris said...

blowjob ngan kuda?
hahahahhahahahahaa
kelakar laaaaahhh!!

ChiJajaT said...

kot mana pun xpa..hahahaaa..

ChiJajaT said...
This comment has been removed by the author.
amii afandi said...

siang ikan? =_____________=''

adeh. rasa macam susah je.

Yaya Zamimi said...

ok meh kita tengok..
yg pertama, aku reti.
yg kedua, belum lagi masuk belajar.
yg ketiga, smpai mati pun xn tau.
yg keempat, errrr?
yg kelima, ada da.lesen bas pn ak ad.
yg keenam, bolehlah. aym mmg x reti.
yg ketujuh, BODOH girl yg smoking.
yg kelapan, errr.. sikit2 boleh?
yg kesembilan, ehem2..
yg kesepuluh, antonim aku.
lastly, one fine day nanti..

btw, bagus ah! dpt tau pndangan laki. hahaha.

Haryanie Ninie said...

wanita yg baik hanya utk lelaki yg baik...abis xkan wanita yg kurang baik xlayak dapat lelaki yg terbaik....hehhehe...renung2kan..dan cuma pandangan...:)

nawal addina said...

dah mmg keje pempuan -.-

hana nabihah said...

aku kekurangan ;(

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

reti jahit , pelajaran baru nak amek spm, so tak tinggi lagi,. haha. masak tu blh la. ada lesen moto. reti siang ikan. TIDAK merokok ( dan tak suka laki yg merokok , hehe ) setia. ;)

HEHE !

Wadai Kipeng said...

hmm, yang ni 50k pun orang sggup.. semua ada.. bukan maria ozawa.. hahaha

HaNa Hani said...

hoh!
manyaknye checklist neyh..
kne belatih dri skrg neyh
^_^

buDAK keCIK said...

asenya ade la sikit2 kt dlm list tu. hehe. tp ilmu taek won do ingt x ingt la sbb x amalkan. hhahha

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

gambar y last xmenahan...adoiii
tp info mmg terbaek...susa mau jmpe awex2 y pakej lengkap cenggitu skrg ney =P

fiQ'Ra said...

huyooo~ hebaq2 :D jom klik cni & komen erh ;)

hyzan DZ said...

haha. fuyoooo. gamba y last sekali tuh y taleh blah tuhh. HAHAHA

mrs puex said...

salam kenal..

singgah sini dan folow..
jom singgah n folow blog sy pulak..
http://mrspuex.blogspot.com

khairul said...

bODY ?

Afiqa Dayana said...

itulah lumrah sbg perempuan . hihi :D

mimi fatin said...

laki pun kena taw jugak.. urusn rumahtgga ni laki punya tggugjwb sbnrnya. istri tlg je... tp msyrkt kta mmg dh aggp ni keja pompuan kn

Fatin Farhana Binti Ramli said...

alhamdulillah aku ade jugak wlaupun sikit..

siti kektus said...

memasak : beres
menjahit : beres
siang ikan : beres


ha, dah cukup 3 dah. haha :p

i e L a said...

hehe. perempuan mmg sgt berguna. :)

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

9/11 hohoho...:D