Tuesday, 10 May 2011

HARI BoSANKu

muka bosan..

Hye semua..
ari ni merupakan hari last ak kat utm,menghabiskan sisa-sisa hidup sebelum berangkat ke kuala terengganu malam ni..

Member2 ak dh ramai yang blah lepas last paper ari tu..ni pn tinggal berape ketul  je lagi..tu yang borink sangat ni...
Tadi,sambil ak baring atas katil tibe2 mai terpikir apa yang ak nk buat cuti 4 bulan ni...klu lah 4 bulan ni xde pape nak buat memang azab r x dapat isi masa lapang.

setelah ak pkir kn td..antara cara nak isi masa lapang ialah:

-Jd penoreh getah-susu getah mahal sekarang boleh jadi kaya,hahaha.
-men bowling ngan kawan2 sampai bosan -sbb kat kuala terengganu xde wayang,frust tol
-Jd promoter kat mana2 shopping complex -korang bleh mencapap dan meningkatkan saham diri korang
-Perah susu lembu - sbb x dpt perah susu manusia,bodoh punyer alasan
-Jd guru bertauliah-try kat skulah memandu,jd guru memandu pn ok gak..hihihi if nak apply saat last macam ni susah nak dpat kat skulah kot.
-Jd penjual makanan kat kantin skulah rendah -sebab dak2 skulah rendah mudah di atur,hehehe
-Jadik photografer majlis orang kawen - sbb time2 cuti ni ramai orang sangap nak kawen
-Kerja kat kedai repair moto - nanti xdelah kena bayar mahal sgt utk spare-part moto mcm ak kena kt kdai cina blakang utm,celake mahal !!!
-Kerja kat bank.kerani  ke tukang kire duit ke - boleh meningkatkan kefahaman lam subjek akaun,supaya x jadik macam ak time semester lepas apabila subjek akaun cam haram rosakkan pointer ak.
-Masuk skim cepat kaya atau MLM - dalam bahasa budimannya  skim "Mencari Lempang Manusia",bile orang dah x nak tu janganla paksa,memang makan penampor la.
-Jadi baby sitter - atau pn korg buat je baby,hehehe

Ok lah,cukup2 la nak mngarut dan mencarut ek...tu sume apa y terlintas lam pikiran ak..klu agak2 korang boleh pakai cadangan tu,pakai jela,,hehhhehehehe..mana taw boleh merubah masa depan anda,,hahahahaha
keje jual BTG HOT DOG  pn ok ,besar tu..cnfirm laku,hahahah
original HOT DOG


p/s:korang buat je ape pn y penting selama 4 bulan ni dpt luangkan masa dgn family.Time ni lah nak rapat ngn family pn,nti dh masuk kolej/asrama/universiti  susah lak nk luangkan masa kn.. J

20 comments:

Athirah Liyana said...

sYokknyaaa dak deG cuti 4 bulannn... fuhhh~ g travel lahhh

Kaoshi said...

MLM = multi level menipu

Sila lawat: Kaoshi Troll

fyna said...

beshla tue...
cuti lame2...
:)



jom singgah n follow belog fyna..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Azroy Kassim said...

noreh gak ke?? haha

Selipar Putus said...

pic style.. huhu

Hang Leo said...

aTHIRAH:cdgn y bek jgk tu,akan dpikirkan,,heheheh

kaoshi:already go to ur blog..nice. :)

fyna:mmg best..hehehe..ok.i will follow u

azroy:x noreh pn..ko noreh ek?

selipar putus:thanks atas pujian itu..hehehehe

HaZz PaDi said...

keje kat kedai umah kau sudah.. hahahahhaha

Hang Leo said...

padi separuh masak:hahaha.itu akan di fikirkan ..

Hang Leo said...

padi separuh masak:hahaha.itu akan di fikirkan ..

HaZz PaDi said...

klu ye pun comant skily dah la.. hahhahah

taliff said...

Makan Banyak2 pastu tido jer selama 4bulan tu...ok tak?


Singgah Dari :I Think OF

Kay Masingan said...

banyaknya plan but anyway good luck for u future. may the lucky charms always on u side..

Noh Kodiang said...

aku ada kawan sorg kat utm...dia budak ganu jgak...shahidin omar...ko knl tak???

cikida said...

haruslah jdik baby sitter..kui3..mencabo tuuu..=p

Muhamad Zaki Zafir said...

perah susu manusia? haha bahye wei. :D

Hang Leo said...

TALIF:bleh jgk tu,,tp bdn mmg nek la
KAY:thanks
NOH:x kenal kot,sbb utm punyer fakulti bgunan lain2..mybe member ko tu fakulti len
CIKIDA:btul2..mnguji kesabaran & ley prepare utk jd ibu nti,hehehe
ZAKI:haha..ak melawak je.. :)

husnina said...
This comment has been removed by the author.
husnina said...

ehem2..jd promoter??cam best jek..haha.. :P

Hang Leo said...

husnina:apa lg..apply cepat2..hehehe

husnina said...

da apply pon tadi..haha..tu yg penat sgt tu..hehe..