Monday, 9 May 2011

KEnaPE MesTI SKirt??

salam to u all

Di pagi yang sunyi sepi ini,matahari masih tersipu-sipu malu,burung-burung bekicauan sambil membelek paper2 lepas..terpandang la 1 isu hangat iaitu:

"Pemain badminton perempuan di wajibkan memakai skirt pendek semasa perlawanan badminton utk menarik lebih ramai penonton datang menonton perlawanan badminton"


perrhh..statement terbek tu,mencanak kepala ak membacanya...bukan ak seronok,tapi terkejut la sampai ke tahap wajib pakai skirt tu untuk main badminton memang tak patut la kan...

BAM(persatuan badminton malaysia) sepatutnya boikot jelah BWF(persekutuan badminton dunia),bangkang la habis-habis sebab tujuan utama untuk menarik perhatian lebih ramai penonton ke stadium...tak masuk akal langsung la...
kita nak naikkan mutu dan kualiti permainan,bukan nak naikkan nafsu penonton...ngek betul la..selama ni player badminton tak pakai skirt pown,ak tengok teror je main...

diorang jeles la tu,player tenis lebih popular sebab trend pemakaian skirt..seriusly ni bukan contoh terbaik..lepas satu-satu nak folow barat...nti orang melayu tinggal ape je kn..
macam ni lawa ke???buruk sial!!!

diorang ingat selesa ke main badminton pakai skirt,pastu ada yang snap gambar,pastu masuk paper and majalah..tayang suar dalam kat sume orang,majalah laku dengan gambar yang menjelekkan,n then tiket badminton lebih laku...tervaek la..

Nti mulalah ramai masyarakat kita start men badminton dengan skirt...pastu bile ada orang tegur,senang je jawapannya 'wajib'
shhiiiitttt la!!!!
comel jugak pak long ni,,hahahaha

P/S:pikirkan lah berdasarkan akal yang waras bukan atas dasar nafsu dan keuntungan       
kewangan semata-mata.

10 comments:

its ME! said...

salam,cntik header,boleh tolong tak?

Hang Leo said...

wslm.thanks..bleh.ape dia??

fairuz said...

heal yeahh!! ahahah

echaRierie said...

adehh..buruknya pic pemain tenis tue..
teruk..
hoho ;D

farah said...

main hoki (perempuan) pun kena pakai skirt, (tp malaysian player pakai tight panjang dalam tu), tak ramai pun penonton. tettttt :p

gadis bunga said...

eiii . gelinya macam tuh .
lau macam tu nanti , orang datang bukan nak tgk orang main badminton , tapi free show . tah pape tah . aigooo

Siti NuruL Ain said...

best bro entry nie,,,terbaik bro..

Hang Leo said...

echa:bleh thn jgk la buruknya,,hahaha

farah:ada pengalaman men hoki pkai skirt ek,,heheeh.2 la, xnmpak ramai pn kn..

gadis bunga: 2 la kn..kualiti mereka ketepikan.

Hang Leo said...

Nurul Ain:thanks atas pujian y memberangsangkan itu,, hheeheheh :)

+d.O.Y.A.h+ said...

cantiknya punggunggg =.=