Saturday, 28 May 2011

MENcaNAK BArang NAik..

pada suatu pagi ahmad telah membuat keputusan untuk ke pasar yang berdekatan rumahnya..

beliau dengan hati yang girang,bersemangat untuk membeli bahan-bahan masakan untuk di makan time lunch nanti..di dalam tangannya sudah tersenarai lauk-lauk yang ingin di buatnya

"perghh,,ari ni bleh makan besar ak nampaknya"bentak hatinya sambil tersenyum

ahmad jalan-jalan area pasar tu sambil servey harga barang



kesemua harga barang-barang telah mencanak naik...ahmad tak beli ape pun kerana over budget untuk keperluan lain..
akhirnya ahmad memutuskan untuk balik dengan tangan kosong je..


semasa on da way balik tibe-tibe ahmad terpandang



niat untuk singgah di kedai kopi terbantut ,akibat sejak akhir-akhir ini ramai orang bercerita pasal DNA BABI lam serbuk kopi...so ahmad meneruskan perjalan pulangnya sambil berfikir pasal lunch dia

"apa ak nak makan tengahari ni"detik hatinya

akhirnya beliau memutuskan untuk singgah
di


sesampai di rumahnya..beliau telah
*
*
*
*
*
*
*

maggi jugak jimat kos
-tamat-




banyak sangat harga barang time skrg naik..ramai pembeli dah komplen-komplen..kos hidup bertambah..subsidi bnyak nak di hapuskan..khabar angin ada orang cakap subsidi untuk nelayan pun nak di hapuskan..memang harga ikan lagi naik la jawabnya..memang keropok lekor mahal la lepas ni..dah la favourite ak.huhuhuh

1 perkara lagi,sekarang pasal makanan yang kita suap setiap hari..kandungan dalam makanan yang kita makan perlu ditetekberatkan..sekarang ramai dah bising pasal DNA si babi tu ada lam makanan & minuman...if korang rasa benda tu syubhah or was-was untuk di makan..xpayah makan la..sebab apa yang kita masukkan lam badan kita ni akan jadi darah daging kita..xkan korang nak darah daging korang x bersihkan ??
pkirkanlah..:)

sekian terima kasih..

14 comments:

kjaharun said...

hahahahah...interesting story :)

faRHa@miSS Vio said...

kr0pok lek0r !!! ..my feveret t0o...
...ssh kn mcm ni...
..dh la hdup nk blajar p0n dgn duit pnjman..kne byar bunga lg...
adusss ....

Tulip Putih said...

hantaran kawin pun naik gak la kalau mm 2 kn awk..hehhe

cicero said...

terpaksa mengikut rentak kehidupan -.-"

Haryanie Ninie said...

nice la...akhirnye kuar gak isu nih...hehhehe...=)
hem..btol la..pasni kopok leko dh mkin mhl..huhuhu..cmnela kan...my feveret tu...:P

amranaiman said...

makan ape pun dh xslamat.. kene tanam sndri ni ehhehe :P

ArulchelseA said...

cuak aku...

eclipsesweet said...

wow !! speechless lepas baca entry ni.. nice... =,=

em.. nak uat camna kan.. skg ni, semua barang naik... tu naik, ni naik.. last-last sekali, maggi jugak yg menjadi pilihan... =,=

Hang Leo said...

kjaharun:thanks awk.. :)

farhana:rakyat dah kesempitan wang..

tulip:mmg la..tu skrg...blum 4 5 tahun lg..mesti lg mhal kn..hehehe

cicero:rakyat bleh pilih sebenrnya..huhuhu

nanie:tulah..favrite tu..keropok makin kecil skrg..

Hang Leo said...

amranaiman;tanam sendiri??haha..tanah pun bnyak kena ambik nk bt projek..huhuhu

arul :asal cuak lak?

eclipsesweet:thanks atas kata2 smngat itu,,hihihihi
mmg sume hrga brg naik..peniaga pn rmai merungut..ntah la..maggi hari2,matilah,hehehe...makan ubi kayu pn ok,,hahaha

نورفايزه مادارو said...

:-)....sabar je la, meggie pun lantaklah...:-)

Ayie said...

tak boleh buat hapa.. semuany berkait antara satu sama lain.. seyes sakit.. kalau ada kepimpinan baru muncul sekalipun, perkara nih tetap tak boleh diatasi.. nak taknak, kene ikut gak..

Green Apple said...

realiti kehidupan yg perlu ditempuhi....

Cik Ekin si Mawar said...

saya tertarik ngn gambar ayam yang maha sexi tu..aduhh.. haha...! ~lari tajuk jap~