Sunday, 12 June 2011

KO GANGSter???









Gua bace la paper 11 jun…hal baru lak kuar,geng2 pekida nak saman filem KL GANGSTER sebab dedahkan 4 nama pertubuhan tu la..contonya abang long,kak long,ayahanda,dan abg kawasan..
Gua pun x faham kenape pasal nama nak saman2….kita orang melayu nak gaduh2..
ni gua dapat dari internet,copyscreen je..



xde KL gangster pun ramai taw la benda tu semua..kena la terima yang kite ni duk dunia teknologi,macam2 mudah nak taw kan…sume benda dah terbuka…
masa gua sekolah dulu xde lak cikgu gua cakap perkataan”ayahanda,abg long,kak long dan abg kawasan” untuk orang tertentu je….bagi gua benda tu bebas di gunakan…bagi yang ada kakak or abg y sulong lam keluarga tu korang panggil ape???

Klu gua,gua panggil abang long or kak long jugak kan..ala,bile ada tercuit sikit..mula la nak hangatkan keadaan…pe cerita bro..

Asal mail lambung x kena saman????takut kena makan ke??hahahaha
Mail lambung pun guna la ayat “abg kawasan” time maharaja lawak minggu 9





P/s:pengarah sendri cakap tiada kaitan & hanyalah sebuah
           karya menarik dan menghiburkan..
       ada mata pandang,ada otak pikirkan lah

P/S:  TAhNIAH KEPADA PASUKAN TERENGGANU!!!!
          




19 comments:

Akeyla Frr . said...

WAH , COOL GITUUUUUU

Aunty P :) said...

tak,tak aku bukan gengster !
ahhaha
nta mail lambung bukan main lagi abg kawasan tuh tak kene pape pon

blog-tips-kurus said...

orang Melayu yang sangat sensitif... tak panggil along tapi nama je cth: Kak Nor & Abg Bu.. :-)

Hanis Atikah said...

hehehe.. akhir sekali tu ske3x.. terengganu menang!!!!!!!!!!11

Mr.Thinker@Ali said...

Aku suka quotation p/s ko tuh. Sangat2 tepat penggunaannya. ^^

ABU said...

ya la orng kita ni suka sngt main saman saman..:D

bg aku stilh tu biasa jak kot..hari2 puna perkataan tu..apa yg kecoh sgt..

cam mana nak maju kalau macm ni..ceh ayat gampang hehehehe

gua sokong lu abang long..:D

Mejuez said...

entah ler... mungkin satu cara nak cari duit lebih kot.. itu pasal dorg saman.. :D

Cayril Ikhwan said...

tu la orang melayu..benda common jer tu pun nak saman2...macam la dia nie besar sgt kat Malaysia tu...

KertasWarnaMerah said...

Kecoh nak saman, nak tambah duit tabung la kot..

”cepat datang ke blog saya pulak!!!”

niesasukasuki said...

cmna la filem melayu nk maju klau sensetif sgt,relex la..tp kl gengster mmg terbaekkk la ! btw tahniah utk psukn trgganu :)

tomatokering :) said...

hahaha, betoll . ape lah saman menyaman ni .. huhuh

syafiqakarim said...

kahkahakah..
minda kuno.!

buDAK keCIK said...

rasanya tu ura2 je kot nk saman2 ni. sje nk gertak.. hehe

pape pn, kl gangster best whoa. rasa cam nk g tgk lg sekali. hehe

Cik Eka said...

zamri rockers zamri rockers....

hahahaha

ape pekida nak tersa,habes kan satu malaya tau kod rahdia mereka..

erkk nama saya kat umah kaklong,ada sepupu tanya..

kaklong,kenapa semua panggil kaklong??bukan orang nama along tu jahat ker??

grrrrrrrrrr cepat2 terangkan pada mereka...

ShafiqIzwan said...

tu ah. sebab tu pon nok kecoh. mende mende la. =.=

yeah hidup ganu! hehe.

shedameor said...

orang panggil atok saya mail lambung sebab perut dia melambung ke depan :) hik3

Ain Zulaikha said...

LOL tau takpe, dah lama kot tahu benda tu semua.. ayahanda, abg long, kakngah ke apa ke.. dah lapok dah..

waalllaa! said...

nak tgk la citer ni...hehe

czueka zulaikha said...

ntah pape la. bnda tu bdk skola rndah pun taw la. itu la berfikiran sempit :P bnda dh berhabuk br nak hembus