Friday, 3 June 2011

"tulah papa,sape suh lambat "cabut"...dah mama buang saya"

entry kali ni aku nak citer pasal pembuangan bayi yang smakin menjadi sejak akhir2 ni...ape kaitan tajuk ngan entry ni???...papa & mama ak maksudkan ialah pasangan kekasih yang melakukan hubungan terlarang..dalam bahasa budiman,MAMA PAPA HARAM....cabut tu maksud pe???
bagi yang faham baguslah..yang xtaw tu, korang kena belajar lagi lah...practice make perfect,hahahaha

3 hari berturut-turut ak bace berita orang buang bayi..maybe sempena cuti sekolah ni,ramai baik hati nak sedekah bayi kot....pasangan tu malu kot ada anak luar nikah

"tula dah pandai men,tapi x pandai tanggungjawab..owh..taw malu lak ada anak haram..dah buat kerja haram..jagalah anak haram tu..men tanpa nikah x malu lak..lancau"

klu nak buang pown..buang la elok2..ak x kata buang bayi tu elok tapi beragak r kan..sampai ada campak ikut tingkap...pergh,style tu..mana hilang akal makhluk tu..ada yang buang kasi anjing gigit,ada yang buang kat tong sampah kasi semut2 gigit..bayi tu x berdosa..yang berdosa tu "mama papa haram "tu..kesian kat bayi tu..




orang yang dekat umah aku lebih lagi terencat akal,tapi still ley besarkan anaknya..skrg dah 2 tahun dah..xde la dia tu nak men lempar anak dia dari tingkap..


insaf lah..cukup-cukup la buang bayi..mana2 yang dah terlanjur tu cepat2 la kawen ek..sekarang pun musim orang nikah ramai..kenduri sana sini...ambik la kesempatan untuk berkahwin ek..kalau dah kawen,ak rasa kurang la benda2 ni berlaku..


ok la,kepada yang melangsungkan perkahwinan..tahniah ,moga kekal perhubungan itu..
anda telah menghalalkan yang haram...(tapi liwat tetap haram,hahahhaha)

9 comments:

Mrs. Farhan said...

Cool lah entry ni. Hehehhe. Nasihat yg bagus. Langsung x de kutuk2.

*tabik*

=)

nawal addina said...

:) i like , mentaliti org skg mmg cani kot ? terokk aa , siyan bdak tu :(

E-ra paSha said...

hem..really3 touching dgn pic yg baby ckp 2..grr~ orang2 skrang ni bkn nk pkir pnjng..

Yusuf Tayyob said...

CooL~

jann sinuja said...

sian bby2 uh kan..isk3

ainina jelani said...

baby baby baby betul deme yg buang BABY tu :p

CikYana(",) said...

Babyy tu x bersalah langsung
Binatang pun sayangkan anak

Terbaik lah entry ni
Good job :)

bungaitucantik said...

comey lar katun2 neh~ wat sndri ek?
btw skunk neh mmg ramai mnusia yg kejam! binatang pon taw sygkan ank!

aimaniman said...

hang leo.. ish ish.. istilah dia... malu nak baca.. tp tu aa sikap orang zaman sekarang tau buat x tau nak jaga... malah janagn heran kalu budak sekolah lawak dgn kawan "menyesal bapak ekau keluarkan air pada mak kau ngandungkan ekau".. betapa canggihnya anak canggih zaman canggih nie kan